22/01/2023

Tip Program: Horizon 2020

Horizon 2020 este cel mai mare program de cercetare și inovare întreprins vreodată de UE. Va duce la multe inovații capitale, descoperiri și premiere mondiale și va transfera idei de la cercetare la piață.

înapoi

PERSEUS

Promoting excellence and recognition seal of European aerospace Universities.

RoRCraft

Aeronavele (uneori denumite aeronave cu aripi rotative) sunt aeronave care utilizează portanța generată de rotoare - acestea sunt ansambluri cuprinzând mai multe pale de rotor care se rotesc în jurul unui catarg. Aeronavele au, în general, unul sau mai multe rotoare pentru a asigura portanța pe parcursul întregului zbor și, în timp ce un elicopter este un tip de aeronavă, nu toate helicopterele sunt elicoptere.

IMOTHEP

Programul IMOTHEP este realizat de un important consorțiu multidisciplinar, format din parteneri europeni și internaționali și va fi ulterior oferit întregii comunități aviatice europene pentru a elabora foaia de parcurs privind trecerea la tehnologia HEP.

RIPE4TEC

Tehnologia de bază care urmează să fie dezvoltată în cadrul proiectului este imprimarea reactivă cu jet de cerneală care va permite fabricarea aditivă a compozitelor termorigide noi, pe bază de rășini epoxi-poliaminice.

DOMMINIO

Scopul proiectului DOMMINIO, finanțat de UE, este de a dezvolta o metodologie inovatoare bazată pe date de proiectare, fabricare și certificare a pieselor multifuncționale și inteligente ale corpului aeronavei.

MOREandLESS

Proiectul MORE&LESS are scopul de a susține Europa în reglementarea la nivel global a aviației supersonice.

Fast Rotorcraft

Proiectanții de aeronave se străduiesc întotdeauna să îmbunătățească capacitatea de ridicare a sarcinii utile, să reducă consumul de combustibil și să mărească autonomia vehiculului.

OSCAR

Open ScienCe Aeronautic & Air Transport Research.

ELADINE

Evaluation of Laminate composite Distortion by an Integrated Numerical-Experimental approach

COMPASS2020

Scopul principal al COMPASS2020 este de a demonstra o soluție operațională pentru a asigura o supraveghere pe rază lungă, în sprijinul informării decidenților (paza de coastă și autoritățile maritime) și, astfel, să eficientizeze costurile, disponibilitatea și fiabilitatea operațiunilor.

FITCoW

Full-scale Innovative integrated Tooling for Composite material Wingbox.

TandemAeroDays19.20

8TH EUROPEAN AERONAUTICS DAYS BUCHAREST-2019 AND BERLIN-2020.

ARTEM

Proiectul ARTEM dezvoltă tehnologii noi pentru reducerea emisiilor de zgomot din aviație.
Acces versiunea veche site