PROGRAM

Program Apărare

Programul de Apărare își propune dezvoltarea capabilităților prin participarea în proiecte europene în domeniul aeronautic și spațial.

Programul de Apărare își propune dezvoltarea capabilităților prin participarea în proiecte europene în domeniul aeronautic și spațial.

Odată cu înființarea Fondului European de Apărare (EDF) și a programelor conexe (European Defence Industrial and Development Program – EDIDP, Preparatory Action for Defence Research – PADR, Permanent Structured Cooperation – PESCO, Capability Technology Areas – CAPTECHS) a apărut și nevoia înființării Programului de Apărare în cadrul INCAS.

INCAS este implicat în proiecte atât finanțate prin EDF cât și prin programele conexe de apărare europene și naționale, activitățile desfășurate acoperind toate disciplinele legate de domeniul aerospațial: proiectare, analiză structurală, aerodinamică, dinamica zborului și testare la sol și în zbor.

Programul are următoarele obiective:

  • Dezvoltarea parteneriatelor existente cu actori mari din industrie;
  • Legarea de noi parteneriate;
  • Dezvoltarea standardelor și practicilor comune în spațiul european;
  • Dezvoltarea de produse noi cu valoare adăugată mare;
  • Dezvoltarea resursei umane.

Implicarea INCAS în domeniul apărării este concretizată prin participarea în consorții euopene pentru dezvoltarea avionului multirol de generația a 6-a, dezvoltarea și testarea infrastructurii de comunicații și de poziționare Galileo PRS, dezvoltarea măsurilor de contracarare a sistemelor aeriene fără pilot, dezvoltarea măsurilor de protecție împotriva amenințărilor aeriene, inclusiv împotriva amenințărilor hipersonice, cât și dezvoltarea de materiale noi cu aplicabilitate largă în domeniul apărării.

Manager Program

Ing. Radu BLIDERAN

Email:blideran.radu@incas.ro Telefon:40-21-434 0083
Acces versiunea veche site