PROGRAME

Programul de Parteneriate Europene

Programul de Parteneriate la nivel European al INCAS are ca scop consolidarea activităților institutului în cadrul Clean Sky 2 Joint Undertaking.

Programul de Parteneriate la nivel European al INCAS are ca scop consolidarea activităților institutului în cadrul Clean Sky 2 Joint Undertaking.

Proiectul demonstrator RACER (Rapid And Cost-Effective Rotorcraft) face parte din IADP (Innovative Aircraft Demonstrator Platform) Fast RotorCraft al programului european de cercetare Clean Sky 2. Scopul FRC este de a dezvolta o nouă formulă VTOL pentru a acoperi nișa legată de capacitățile diferite de operare ale elicopterelor și avioanelor convenționale in ceea ce privește mobilitatea.

RACER este primul demonstrator de zbor în cadrul unui proiect comun european de cercetare, un flagship în Europa. Proiectul este dezvoltat sub coordonarea Grupului Airbus Helicopters în cadrul unui parteneriat european. În cadrul comunității RACER, INCAS, în calitate de lider al Consorțiului Românesc (RoC), este responsabil pentru Airframe Advanced Design și ROMAERO, pentru fabricarea și asamblarea fuselajului principal, precum și a specimenelor de testare a MGB Deck, Stub Wing, Fuel Test Rig și Fuel Drop. Acest proiect va fi dezvoltat până la TRL 6 (teste de zbor).

Accentul se pune pe deschiderea progresivă a anvelopei de zbor și pe evaluarea obiectivelor cheie de performanță, precum și a vitezei, a calităților de manevrare, a stabilității și a aerodinamicii. Demonstrarea capacității aeronavei pentru a efectua misiuni potențiale în care viteza și eficiența sporite ar aduce o valoare adăugată semnificativă, cum ar fi serviciile medicale de urgență (EMS), căutarea și salvarea (SAR) și transportul privat. Faza de testare în zbor va permite de asemenea, maturizarea procedurilor de zbor cu zgomot redus, unice pentru formula demonstrativă RACER.

Manager Program

Ing. Adrian GÂZ

Email:gaz.adrian@incas.ro Telefon:40-21-434 0083
Acces versiunea veche site