01/01/2020

Fast Rotorcraft

Proiectanții de aeronave se străduiesc întotdeauna să îmbunătățească capacitatea de ridicare a sarcinii utile, să reducă consumul de combustibil și să mărească autonomia vehiculului.

1
January, 2020
Dată început proiect
31
December, 2021
Dată sfârșit proiect

Proiectanții de aeronave se străduiesc întotdeauna să îmbunătățească capacitatea de ridicare a sarcinii utile, să reducă consumul de combustibil și să mărească autonomia vehiculului. Programul Clean Sky 2 al Europei a planificat două tipuri foarte diferite de giravioane: un rotor basculant și un giravion compus. Având în vedere acest lucru, proiectul GAM-2020-FRC, finanțat de UE, își propune să proiecteze, să construiască și să zboare un nou demonstrator de tehnologie civilă cu rotor basculant de ultimă generație.

Configurația va include propulsoare basculante montate pe nacele fixe la vârfurile aripilor, al căror design va minimiza impactul de spălare în jos a rotorului în hover și va crește eficiența. Proiectul va dezvolta și testa, de asemenea, un demonstrator la scară completă, apt pentru zbor, pentru aeronavă compusă. Această nouă arhitectură de aeronavă cuprinde un rotor de ridicare cu două rotoare laterale la vârfurile aripilor cutiei, în configurație de împingător.

Informații suplimentare se pot obține la sediul I.N.C.A.S. Bucureşti
Manager proiect

DORIN BÂRSAN

Email:barsan.dorin@incas.ro
Acces versiunea veche site