01/12/2017

ARTEM

Proiectul ARTEM dezvoltă tehnologii noi pentru reducerea emisiilor de zgomot din aviație.

1
December, 2017
Dată început proiect
20
May, 2022
Dată sfârșit proiect

Proiectul deschide calea pentru menținerea și creșterea mobilității în Europa în viitor, oferind în același timp ajutor comunităților care sunt puternic afectate de zgomotul produs de aeronave, in special cele din vecinătatea aeroporturilor.

Acest proiect își propune nu doar să investigheze mecanismele fizice fundamentale care generează zgomotul aparatelor de zbor, ci și să contribuie la dezvoltarea tehnologică a unor dispozitive unice capabile să reducă zgomotul motorului și al fuselajului aeronavei.

Printr-o abordare holistică, efectele de interacțiune ale tuturor componentelor (motoare, dispozitive de ridicare, structura aeronavei și tren de aterizare) sunt investigate pentru configurațiile aeronavelor actuale și viitoare (2035-2050), iar cele mai promițătoare tehnologii de reducere a zgomotului. sunt supuse unui riguros proces de selecție. Inovațiile selectate vor fi evaluate de industria aeronautică în cadrul programului CleanSky în ceea ce privește potențialul lor de aplicare pe termen scurt.

Pe de altă parte, pentru viitoarele configurații avansate de aeronave (2035 -2050), proiectul nu va realiza doar predicții ale zgomotului emis în timpul decolării și aterizării, dar va dezvolta și auralizări țintite, care sunt proceduri de modelare și simulare a experienței umane în prezența zgomotului aeronavei. Prin urmare, această abordare va permite în prezent să avem o estimare cuprinzătoare a zgomotului generat de aeronavele viitorului.

Informații suplimentare se pot obține la sediul I.N.C.A.S. Bucureşti
Punct de Contact INCAS

Dr. Ing. Corneliu STOICA

Email:stoica.cornel@incas.ro Telefon:+40214340083
Acces versiunea veche site