01/08/2018

TandemAeroDays19.20

8TH EUROPEAN AERONAUTICS DAYS BUCHAREST-2019 AND BERLIN-2020.

Pentru mai multe informații, vă rugăm să vizitați pagina oficială a proiectului website

1
August, 2018
Dată început proiect
31
January, 2021
Dată sfârșit proiect

Timp de aproape trei decenii, Zilele Aeronauticii Europene (AeroDays) au fost evenimentul principal în cercetarea și inovarea în domeniul aviației, reflectând prioritățile și strategiile stabilite în cadrul Programelor-cadru de cercetare ale Uniunii Europene. Cel de-al optulea AeroDays s-a bazat pe realizările Orizont 2020, cel mai mare program de cercetare și inovare al UE de până acum, și a introdus o nouă abordare prin integrarea a două evenimente organizate ca Tandem-AeroDays19.20, în România în 2019 și Germania în 2020.

Primul eveniment al seriei a avut loc în România/București la sfârșitul lunii mai 2019, sub președinția UE a României. Evenimentul a fost găzduit la Palatul Parlamentului timp de două zile și jumătate, urmat de o zi cu vizite opționale la companii de prestigiu din industria aeronautică românească.

#AeroDays2020 din Berlin a fost al doilea dintre cele două evenimente integrate Tandem-AeroDays19.20 și pentru prima dată în istoria evenimentelor AeroDays invitații ar fi avut ocazia să participe la un show aerian internațional, Innovation and Leadership in Aerospace (ILA Berlin), programat inițial în perioada 12-17 mai 2020.

Din cauza restricțiilor impuse în urma declanșării epidemiei Covid-19, evenimentul de la Berlin a fost reprogramat la sfârșitul lunii noiembrie 2020, desfășurat într-un format hibrid, adaptat la reglementările în vigoare din acea perioadă. De asemenea, în urma deciziei legate de siguranța participanților, ILA Berlin a fost anulat.Proiectul a fost coordonat de INCAS – Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Aerospațială „Elie Carafoli” având ca parteneri de consorțiu DLR – Deutsches Zentrum für Luft- und Raumfahrt e.V. (Germania), UEFISCDI- Unitatea Executivă pentru Finanțarea Învățământului Superior, a Cercetării, Dezvoltării și Inovării (România) și BDLI – Asociația Germană a Industriei Aerospațiale (Germania).

Informații suplimentare se pot obține la sediul I.N.C.A.S. Bucureşti
Director de Proiect

Ing. Claudia DOBRE

Email:dobre.claudia@incas.ro Telefon:+40214340083
Acces versiunea veche site