Capabilități

Simulatoare de Zbor

Simulatoare de zbor fixe, de ultimă generație, B737 NG și Airbus A320.

Simulatoare de zbor fixe, de ultimă generație, B737 NG și Airbus A320.

Infrastructura “INCAS Flight Simulation” este formată din două simulatoare de zbor fixe, de ultimă generație, B737 NG și Airbus A320.

Ambele simulatoare de zbor au fost construite cu replici ale componentelor aeronavei din viața reală pentru a obține cel mai realist mediu din cabină. Acestea sunt replici exacte ale dinamicii și sistemelor de zbor ale aeronavelor și capabile de certificare până la FNPT II MCC, conform CS-FSTD (A) -Issue (EASA). Simulatoarele de zbor sunt interoperabile și pot fi ușor conectate la facilități ATC.

Simulatoarele de zbor sunt compuse din software și hardware specifice care oferă imagini realiste din cabine. Software-ul de simulare a zborului include mai multe module dedicate, cum ar fi nucleul modelului simulatorului de zbor, proiectarea și implementarea sistemelor de control al zborului și generarea de imagini în afara ferestrei.

Software-ul pentru simulatoarele de zbor INCAS este alcătuit din caracteristici realiste ale modelului de zbor, imagini pe MIP (Panoul Central de Instrumente), unități de afișare și caracteristici CDU (Unitatea Centrală de Afișaj ). Sursa principală de mișcare constantă se realizează cu ajutorul  sistemelor vizuale, reprezentate de zone de proiecție eliptică, la 180 de grade, cu trei proiectoare Full HD.

Fiecare dintre modulele software este găzduit pe un computer separat într-o rețea, comunicând cu afișajele din cockpit, plăci grafice generatoare de imagine sau sisteme de control. Fiecare sistem de simulare de zbor este controlat prin intermediul a patru calculatoare, trei dintre ele fiind montate într-un rack (două calculatoare pentru avionică și un computer pentru sistemul vizual) și al patrulea fiind computerul instructorului stației de operare.

Boeing 737 NG

Principalul obiectiv al simulatorului este compararea unei serii de indicatori legați de altitudine, răspunsul pilotului, performanța la decolare și aterizare, manipularea caracteristicilor aerodinamice sau geometria fizică a aeronavei în timp real, vremea, eșecurile și optimizarea performanței, caracteristicile zborului, controlul calităților de manevrabilitate, scăderea costului de funcționare.

Airbus A320

Componentele laboratorului sunt simulatoarele de zbor Boeing 737 NG și Airbus A320, replici la scară 1:1 a cabinelor aeronavelor, având capacitatea de a recrea în mod artificial scenarii de zbor și diferite aspecte ale mediului de zbor, incluzând modelul matematic care guvernează mișcarea vehiculelor, reacția aeronavelor la diferite comenzi efectuate de pilot, stația Instructor etc.

Acces versiunea veche site