01/01/2021

DOMMINIO

Scopul proiectului DOMMINIO, finanțat de UE, este de a dezvolta o metodologie inovatoare bazată pe date de proiectare, fabricare și certificare a pieselor multifuncționale și inteligente ale corpului aeronavei.

Pentru mai multe informații, vă rugăm să vizitați pagina oficială a proiectului website

1
January, 2021
Dată început proiect
30
June, 2024
Dată sfârșit proiect

Scopul proiectului DOMMINIO, finanțat de UE, este de a dezvolta o metodologie inovatoare bazată pe date de proiectare, fabricare și certificare a pieselor multifuncționale și inteligente ale corpului aeronavei. Proiectul va folosi un sistem de producție rentabil, flexibil și în mai multe etape, care va combina așezarea automată a benzilor și plasarea automată a fibrelor pentru a produce laminate compozite de înaltă calitate și elemente de armare imprimate 3D.

Instrumentele avansate de simulare, procesele online și monitorizarea calității și sistemele de monitorizare a sănătății structurale vor ajuta la optimizarea designului pieselor aeronavei. Sistemele de producție în mai multe etape și conducta digitală vor fi testate și validate în laborator în două părți reprezentative ale corpului avionului – un panou de ușă de acces multifuncțional și un prototip de aripă de vârf.

Informații suplimentare se pot obține la sediul I.N.C.A.S. Bucureşti
Responsabil proiect

CESAR BANU

Email:banu.cesar@incas.ro
Acces versiunea veche site