75 de ani de istorie

2024
Cu o tradiție de 75 de ani în ingineria aerospațială, fizica curgerilor și aerodinamica aplicată, utilizând tehnologii de ultimă generație.

Viziunea instituțională INCAS este pentru o lume multiculturală tehnologic, interconectată la nivel mondial și se bazează pe o înțelegere profundă a mecanismelor ce conduc activitatea de cercetare-dezvoltare la nivel național și internațional, precum și pe studiile strategice realizate la nivel european și cooperări internaționale, în care INCAS este parte activă.

2008
Institut Național

INCAS S.A. primește statutul de Institut Național și devine INCAS - Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare Aerospaţială "Elie Carafoli", cea mai importantă entitate de cercetare-dezvoltare în domeniul aerospațial din România.

Sufleria Trisonică
1991
Reorganizare

Institutul de Aviație este reorganizat împreună cu întreaga industrie aeronautică română în mai multe entități de cercetare-dezvoltare și industriale de specialitate, entitățile rezultate devenind astfel societăți pe acțiuni.

Sufleria Subsonică
1985 – 1990
Institutul de Aviație

INCREST devine ICSITAV - Institutul de Cercetare Stiințifică și Inginerie Tehnologică de Aviație.

ICSITAv este transformat în Institutul de Aviație, devenind principala instituție de cercetare-proiectare în domeniul aeronautic din România.

Vizualizare Schlieren
1968 – 1985
INCREST

Institutul de Mecanica Fluidelor devine ICPAS - Institutul de Cercetare-Proiectare Aerospațială, iar în scurt timp primește denumirea de IMFCA - Institutul de Mecanica Fluidelor și Cercetări Aerospațiale.

IMFCA este reorganizat sub denumirea de INCREST - Institutul Național pentru Creație Științifică și Tehnică, institutul fiind asociat sub această denumire cu cele mai importante realizări în domeniul cercetării și industriei aerospațiale românești.

IAR-93
Primul avion militar cu reacție fabricat în România
1949 – 1968
Institutul de Mecanica Fluidelor

Institutul de Mecanică Aplicată din cadrul Academiei Române este înființat.

Institutul de Mecanica Fluidelor devine entitate proprie orientată pe aeronautică și spațiu.

Acad. Prof. Univ. Dr. Ing.
Elie Carafoli
Acces versiunea veche site