18/01/2023

Tip Program: PN-III: Planul National de Cercetare-Dezvoltare si Inovare

Aprobat prin Hotărârea Guvernului nr. 583/2015 este principalul instrument de implementare a Strategiei Naționale pentru CDI 2014-2020 (SNCDI 2020) care stabilește mecanismele de investiții publice naționale prin care se alocă competitiv fonduri pentru realizarea de proiecte în cadrul celor 5 programe ale planului.

înapoi

UAVino

Obiectivul principal este proiectarea, realizarea și testarea prototipului unui UAS (Sistem de Aeronave Fără Pilot) inovator de nivel TRL 8 (sistem complet, certificat prin teste și demonstrații care va fi utilizat de beneficiarul proiectului în aplicații specifice securității naționale).

SST

INCAS a inițiat o metodologie originală care poate fi implementată în suflerii (de exemplu Sufleria Trisonică) și care poate fi adaptată pentru sufleriile industriale mari (de exemplu, NASA, TsAGI). Cu toate acestea, sunt necesare cercetări suplimentare pentru a stabili o bază științifică credibilă pentru proiectarea aeronavelor supersonice cu brațe sonice joase și pentru a dezvolta instrumente de evaluare experimentală îmbunătățite în mediul relevant (TRL > 6).

CONS-TD

Proiectul își propune să dezvolte unele contribuții la teoria ecuațiilor diferențiale întârziate (DDE) și a sistemelor comutate prin dezvoltarea, în principal, a condițiilor necesare și suficiente pentru stabilitatea punctelor de echilibru și reducerea caracterului conservativ al condițiilor suficiente date de utilizarea mai multor funcționale Lyapunov-Krasovskii.

KEDIMA

Avioanele comerciale și sectorul aviatic în general se confruntă în zbor cu apariția turbulențelor, ceea ce impune modificări ale traiectoriei pentru a evita pe cât posibil pericolul, atât pentru aeronave cât și pentru pasageri.

PLASTMATUAV

Materiale termoplastice armate, ușoare, pentru aplicații de încapsulare termoformată în vid. în vehicule aeriene fără pilot - PLASMATUAV. Obiectivul proiectului este dezvoltarea unei soluții simple, durabile si rezistente, bazate pe materiale termoformabile, procesate prin intermediul unei tehnologii facile, având costuri scăzute.

SOL-2020-2

În contextul luptei împotriva pandemiei COVID-19, tendința de utilizare a sistemelor autonome de tip UAS este natural, întrucât acestea permit intervenția operatorilor umani de la distanță în zonele de risc, fără a pune în pericol echipele operaționale de la sol.
Acces versiunea veche site