22/01/2023

ASSESS

In the last years, the worldwide impact of global change lead to the development of new and more precise Earth observation programme, able to provide accurate and timely information for improving the management of the environment.

Pentru mai multe informații, vă rugăm să vizitați pagina oficială a proiectului website

1
July, 2017
Dată început proiect
1
September, 2019
Dată sfârșit proiect

ASSESS este un proiect de cercetare finanțat prin programul STAR al ESA în România.
Scopul principal al acestui proiect este de a dezvolta misiuni științifice pentru cercetarea atmosferică pentru a valida produsele satelitare, pentru a îmbunătăți acuratețea datelor Sentinel 4, 5 și 5P ale ESA și stabilitatea pe termen lung a produselor aferente acestora.

Proiectul este întreprins de trei instituții (2 R&D și 1 Universitate) care își vor pune laolaltă capacitatea de cercetare în ceea ce privește instrumentele și resursele umane.

Proiectul va contribui la îmbunătățirea nivelului de încredere al produselor de satelit care sunt dezvoltate în continuare în cadrul Programelor de Observare a Pământului. Având în vedere participarea cercetărilor românești privind „misiunile contributive ale ESA”, acest proiect va servi ca bază pentru dezvoltarea de training-uri sau demonstrații în vederea pregătirii specialiștilor multidisciplinari în acest domeniu.

Informații suplimentare se pot obține la sediul I.N.C.A.S. Bucureşti
Director proiect

Dr. Andreea CALCAN

Email:incas@incas.ro
Acces versiunea veche site