CAPABILITĂȚI

TGA - Technologies for Green Aviation

Situat în județul Dolj, în apropiere de Aeroportul Internațional Craiova, pe o suprafață totală de 14.000 mp, noul Centru TGA va avea o suprafață totală construită de aproape 8.000 mp.

Situat în județul Dolj, în apropiere de Aeroportul Internațional Craiova, pe o suprafață totală de 14.000 mp, noul Centru TGA va avea o suprafață totală construită de aproape 8.000 mp.

Platformă de dezvoltare tehnologică pentru tehnologii “Green” în aviație și fabricație ecologică cu valoare adăugată superioară – TGA Technologies for Green aviation

Proiectul TGA – Technologies for Green aviation completează în mod inovator infrastructura de cercetare AEROSPACE – Platformă pentru Cercetare, Simulare Numerică, Testare Experimentală și Certificare a Vehiculelor Aerospațiale, parte a propunerii ESFRI JSVFA – Joint Simulation and Virtualization Facility in Aerospace, promovată în cadrul Roadmap-ului național. Noua bază tehnologică va fi acreditată în conformitate cu standardele din industrie (ISO și EASA) și va oferi o gamă largă de servicii de înaltă tehnologie, complet diversificate pentru viitorii parteneri naționali și internaționali.

Obiectivul principal al proiectului TGA este dezvoltarea unui centru tehnologic avansat pentru industria aerospațială, bazat pe principiile Industriei 4.0, ca o componentă de bază a infrastructurii de cercetare de excelență INCAS, asigurând totodată mediul de valorificare a potențialului inovator asociat dezvoltării tehnologiilor „verzi” în domeniul aerospațial.

Proiectul TGA oferă beneficii substanțiale și durabilitate pe termen lung. Profitând de oportunitatea de a crea un centru tehnologic de cercetare și dezvoltare modern, inovator, unic în Europa Centrală și de Est, TGA va oferi o valorificare sinergică a investițiilor în echipamente și tehnologii de ultimă generație în domeniul producției de materiale compozite (roboți AFP de ultimă generație) Fibre Placement și ATL (Automated Tape Laying), tehnologii AM (Additive Manufacturing / DMSL – Direct Metal Laser Sintering) și SM (Subtracting Manufacturing), acoperiri de suprafață în atmosferă controlată, pentru subansambluri aerospațiale și tehnologii avansate de proiectare și control.

TGA asigură o creștere semnificativă a nivelului de competitivitate științifică la nivel internațional al INCAS. Platforma TGA oferă capabilități unice de dezvoltare tehnologică la niveluri superioare de maturitate (TRL 5-TRL 7) oferind atât protecția drepturilor de proprietate intelectuală (DPI), cât și exploatarea competitivă a strategiilor de dezvoltare.

Situat în județul Dolj, în apropiere de Aeroportul Internațional Craiova, pe o suprafață totală de 14.000 mp, noul Centru TGA va avea o suprafață totală construită de aproape 8.000 mp, adăpostind 2 hale tehnologice, spațiu de birouri, o zonă de laborator, spații de întâlnire și discuții, transfer de bune practici pentru cercetătorii din laboratoare, parteneri și colaboratori.

Acces versiunea veche site