15/10/2020

INCAS – parteneriat strategic în proiecte de tip POIM

INCAS – Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Aerospațială „Elie Carafoli”, partener în cadrul proiectului „Îmbunătățirea Sistemului de Evaluare și Monitorizare a Calității Aerului la nivel național”, a fost reprezentat de către dl. Director General, Dr. Ing. Cătălin Nae la semnarea contractului de finanțare având o valoare de peste 81 milioane de lei, din care aprox. 74 milioane lei sunt fonduri nerambursabile.

Evenimentul s-a desfășurat marți, 13 octombrie 2020, la sediul Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor, în cadrul unei conferințe de presă la care au fost prezente și domniilor lor, dl. Costel Alexe, Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, și dl. Mircea Ioan Boloș, Ministrul Fondurilor Europene.

Prin intermediul acestui proiect, România va beneficia de extinderea rețelei naționale de monitorizare a calității aerului, dezvoltarea unui sistem de prognoză a calității aerului, respectiv dezvoltarea unei baze de date unice de emisii.

În cadrul acestui proiect INCAS va contribui la validarea sistemului de prognoză prin furnizarea unor seturi de date de mare acuratețe, colectate cu ajutorul laboratoarelor aeriene proprii, pentru trei mari aglomerări urbane: Ploiești, Brașov și Iași.


Informații suplimentare pot fi accesate la: www.mmediu.ro

Acces versiunea veche site